Kai Kristiansen​ - Entré

Great Dane, Kai Kristiansen​

Great Dane – verdenskendt australsk møbelforretning, skabt af Anton Assad - er en af RMs nye samarbejdspartnere. Firmaet har blandt andet rettighederne til salg af den verdensberømte møbelsnedker og arkitekt Kai Kristiansen, der er undervist af Kaare Klint og er samme årgang som Hans Jørgen Wegner Børge Mogensen. Som noget af det første Kai Kristiansen skabte var en række nu legendariske og tidløse reoler som kan ses her på siden og som RM er blevet en del af.

​Kai Kristiansen er i dag 88 år og er utroligt glad for det nye samarbejde. Han fortæller i den forbindelse at produktionen hos RM er meget bedre end den oprindelige og første produktion, og at møblerne nu er som han altid havde håbet på og forestillet sig.

”They don’t make them like this anymore.” Well, with Kai Kristiansen’s guidance, yes we do.

Gennem de seneste år er der opstået og skabt en stigende interesse for Kai Kristiansens møbeldesign. En lang række medier – ikke mindst internationale mode- og livstilsmagasiner som WISH har portrætteret og fortalt om Kai Kristiansen og hans unikke design. I Japan og i Australien er Kai Kristiansen lige nu et af de hotteste designernavne og møbelproduktionen er støt stigende.

”Det meget enkle møbeldesign, jeg altid har stået for, er så rendyrket i sit formsprog, at det sagtens kan passe ind i netop den japanske designtradition”. Således fortælle Kai Kristiansen selv til Jyllands-Posten i et designerportræt fra 2017.​

About the company

Risskov Møbelsnedkeri was established in 2010 by furniture shutters Leif Jensen and Per Andersen. Together we have more than 50 years of experience in the furniture industry.

CVR: 37803588

RISSKOV MØBELSNEDKERI APS​